Na kanale South Side Studio pojawił się nowy klip!

Obraz został zrealizowany do utworu, pt. „Szukając Boga”, który promuje krążek reprezentanta Esdwadethugz – Kiu Fiu.

Album: „J.A.N. ( Jebane Alko Narko )”, jest jego lirycznym rozliczeniem się, z rozdziałem życia o tym samym tytule. Jest to kompilacja utworów powstałych w ostatnich latach, która dzięki warstwie tekstowej stanowi spójną całość, silnie nawiązującą do tytułu.

Większość utworów napisana została już w okresie „Esdwadetoxu”, czyli trzeźwości, która od roku 2009 trwa do dziś. Jednak na płycie znajdują się również 4 utwory napisane jeszcze w okresie „Alkonarko”, z dopisanymi później zwrotkami.

Ten album to kilkuletnia podróż ku trzeźwości, przedstawiona za pomocą 15 szczerych, refleksyjnych ale też dosadnych czy bujających kawałków, opowiadających o życiu trzeźwego alkoholika i narkomana, który podąża jedyną właściwą dla siebie drogą. Płytę która ukaże się 24 listopada 2016 r. jak dotąd promują klipy „Od kołyski aż po grób” z gościnnym udziałem Azeta, „Przebudzenie” oraz „Geneza”.

Na płycie można usłyszeć takich artystów jak: Pepperonix, Marlena Patynko, Azet, Patrixson, Epizot czy Waldez SWS.

Produkcją bitów zajęli się: Afubeats, Dziara ONK, Sołtys, Lukas_Lbr, Nest Beatz, W!Beat, Ślimak, Moro.

Kiu Fiu – Dyskografia:
1997 Thug Life (Kiu i Celo) – Uważaj Bracie
1999 Kiu Fiu – Żyć i umrzeć w Szopienicach
2001 S2D-Brzmienia Podziemia, 2003 Esdwade – Austrolopiteki
2004 Esdwade – Astralna Projekcja
2005 Kiu Fiu – Rymidym
2015 Esdwadethugz – Terapia

PODZIEL SIĘ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ